• Activiteiten

 • Vakantieactiviteiten in de omgeving

  Door de prachtige ligging aan de West-Friese omringdijk en nabij het strand en de duinen, is dit bij uitstek een plek voor fietsliefhebbers en wandelaars: Wandelroute Sint Maarten

  U kan natuurlijk zelf uw fiets meebrengen (stallen en eventueel opladen is bij ons altijd mogelijk), maar een fiets huren is ook mogelijk in de naburige gemeenten. Neem contact met ons op voor bemiddeling.

  In de maand april komen de bloembollen tot bloei, dan wordt onze ‘achtertuin’ een grote kleurenpracht. In die periode is de omgeving een lust voor het oog en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd in en rond de bollenvelden.

  Bezoek voor meer info deze websites:

  Een paar afstanden:
  Strand 5,5 km (Sint Maartenzee)
  Duinen (Het Zwanewater, natuurgebied van Staatsbosbeheer) 8km
  Callantoog (Strand) 11km

  Activiteiten iets verder weg:

  • Breng eens een bezoek aan het historische stadje Schagen (6 km).
   Het hele jaar door, maar vooral in de zomermaanden zijn er diverse evenementen in Schagen, zoals de 10 donderdagen die in het teken staan van de West-Friese Folklore met traditionele kleding en optochten met historische rijtuigen.
  • Een bezoek aan de binnenstad van Alkmaar (24 km) is zeer de moeite waard. In de maanden april t/m augustus bezoekt u daar de wereldberoemde kaasmarkt op de vrijdagochtend.
  • Voor de fruit liefhebbers onder ons is een bezoek aan de pluktuin in Warmenhuizen (7 km) een echte aanrader. Van begin mei tot eind oktober worden hier aardbeien geteeld, ook is er een zelfpluktuin waar u kunt genieten van de rust en de ruimte en zelf diverse soorten kleinfruit en vele soorten snijbloemen kunt plukken.
   Dit is ook enorm leuk voor de kinderen http://www.kneppeltuin.nl

  En nog iets verder…….

  • Een dagje Amsterdam (62 km)! Wat denkt u van een rondvaart door de historische grachten, heerlijk shoppen op een van de markten of in de kleine winkeltjes in de Jordaan of een bezoek aan een van de musea.
  • Breng eens een bezoek aan ‘s werelds grootste overdekte markt: de Bazaar of Zwarte markt in Beverwijk (45 km) http://debazaar.nl
  • Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in Enkhuizen (46 km), dat de cultuur en degeschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld brengt. Dit museum is een aanrader voor jong en oud http://www.zuiderzeemuseum.nl